Jaargang 66

Tweewekelijks informatieblad voor het dorp Haaren

Nemelear kan zich opmaken voor 3e en laatste finale in Borne

20230623 Nemelaer-RKHVV3-2. 
Afgelopen donderdag komt Nemelaer 2x op voorsprong maar het lastige RKHVV uit Huissen bleef zich in de wedstrijd knokken. De boys toonden veel veerkracht en slepen op de valreep een verdiende overwinning over de streep.Na een aftastende beginfase passt Pieter Vugts de bal in de loop van Jasper van Venrooij. Jasper levert een perfecte voorzet af die door Joeri Vugts schitterend wordt binnen gekopt. 1-0(12). 
Helaas kan Nemelaer niet lang genieten van de voorsprong. Onverwacht wordt een voorzet van de gasten door een eigen verdediger achter Rick Pijnenburg geschoten. 1-1(18). 
Giel vd Ven en Joeri krijgen voor de pauze nog een paar goede kansen terwijl een poging van RKHVV goed wordt verwerkt door Rick. Gedreven start Nemelaer aan de 2e helft. Giel kan een voorzet van Jasper net niet binnen tikken. Iets later lanceert Pieter op het juiste moment neef Joeri. Joeri speelt zich vrij en knalt beheerst binnen. 2-1 (57). RKHVV geeft zich nog niet gewonnen en creëert ook af en toe een kans. Op een steekbal van spelmaker Tom Titarsolej schiet Michael van Swaaij snoeihard op de paal. Onnodig maken de gasten gelijk. Uit een corner kan vrij worden aangelegd en uiteindelijk bij de 2e paal simpel worden binnen getikt door Lars Smeenk. 2-2(78). 
Uiteindelijk zet Pieter de kroon op het werk van deze donderdag. Hij pikt de bal op, soleert langs een paar verdedigers en knalt knap binnen. 3-2(87). Nemelaer wint de 1e wedstrijd in de extra reeks. In de verplichte penaltyserie, die daarna volgde, won RKHVV met 5-6. Na 18 pingels schoot Lars Smeenk namens RKHVV de zesde binnen. Nemelaer tergde twee keer de lat en Rick stopte twee penalty’s.    
RKHVV wint afgelopen zondag thuis met 2-1 van NEO. Wanneer het absolute slotduel NEO-Nemelaer a.s. donderdag 20:00 in Borne eindigt in 1-0 of 2-1 voor NEO, eindigen alle drie de clubs gelijk en gaat de club uit Huissen naar de 4e divisie. Bij winst, een gelijke stand of een beperkt verlies van 3-2 of 4-3 is het doelsaldo weer in het voordeel voor Nemelaer. 
Op naar de laatste finale!